Linsbullar ”Mercimek köfte”

oktay usta mercimek koftesi tarifi mercimek koftesi tarifi h5460

6 dl vatten

6 dl röda linser

6 dl finmalen bulgur

1 st stor gul lök

1 dl olja

1 msk paprikapuré
1 knippe persilja

1 tsk paprikapulver
1 tsk spiskummin

3 st gröna chillipeppar

1 knippe gräslök
salt

  • Koka vattnet i en kastrull.
  • Skölj linserna och lägg i kokande vattnet, koka i svag värme tills vattnet tar slut.
  • Tillsätt finmalen bulgur och blanda. Sätt på lock/täck över och låt stå tills bulgurn sväller upp.
  • Hacka gröna chillipeppar i små bitar
  • Stek lök i olja i en stekpanna, tillsätt paprikapuré, paprikapulver, spiskummin och hackade chilipeppar. Lägg blandningen i bulgur- och linsblandningen, men först saltar du bulgur-och linsblandningen.
  • Hacka gräslöken och persiljan  i små bitar och tillsätt i blandningen, och knåda blandningen. Efter du är klar med knådningen och allt är ihopblandat rullar du de och lägger upp på tallrik.

Servera med tomat, gurka och citronskivor.

Smaklig måltid           

FaceBook  Twitter